Снимка: БТА

Общ преглед
Билбо Бегинс, Годзила, Железният човек, Спайдърмен и още куп персонажи, познати от киното се срещнаха на годишното изложение "Комик-он", съобщи Асошиейтед прес.

Събитието, което се провежда в Сан Диего, привлича над 125 хиляди фенове, допълва БТА.

Големите телевизионни канали и холивудските филмови компании чрез изтънчени промоции рекламираха новите си филми и програми.

"Хобитът" на режисьора Питър Джаксън бе един от безспорните хитове на "Комик-кон". Ако първите реакции на зрителите, които имаха възможност да гледат кратък 12-минутен откъс, представен от Питър Джаксън, са някакъв показател, то успехът на проекта ще е феноменален.

Продукцията на "Уорнър брос" е продължение на "Властелинът на пръстените". Тя е разделена на две части. "Хобитът: Неочаквано пътешествие" е първата, а втората е "Хобитът: Дотам и обратно". Действието хронологично предхожда хитовата трилогия.

"Хобитът" разказва за пътешествието на младия Билбо Бегинс и как той се сдобива с пръстена, който по-късно предава на родственика си Фродо. В продукцията главната роля - тази на Билбо Бегинс, е поверена на Мартин Фрийман. Играят също Илайджа Ууд, Анди Съркис, Били Конъли, Иън Макелън, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Кристофър Лий и т.н.

Питър Джаксън сподели, че при създаването на "Хобитът" е използвал 48 кадъра в секунда, което осигурява по-добър образ.

Филмите може да са предвестник на нова ера в киното, която ще наложи киносалоните да възприемат дигиталните технологии. При по-високата скорост човешкото око вече не вижда индивидуални картини, а постоянен поток от ясни образи.

Илайджа Ууд призна, че очакванията за "Хобитът" са огромни и филмът приятно ще изненада зрителите с мащабността си. "Хобитът: Неочаквано пътешествие" трябва да бъде пуснат по кината през декември 2012 г. Официалната премиера ще е в Уелингтън, Нова Зеландия, в края на ноември 2012 г. Вторият филм "Хобитът: Дотам и обратно" ще излезе в киносалоните през декември 2013 г.

Годзила се завърна за радост на повече от 6000 души, дошли да видят огромното чудовище. Кратък клип показа разпадащи се сгради, смачкани тела и ужасяващо чудовище. Записът завърши със заплашителния рев на Годзила. Режисьорът на филма Гарет Едуардс сподели, че ентусиазираният прием на публиката го е развълнувал дълбоко.

На "Комик-кон" по традиция присъстват много хора, облечени като Супермен, но този път реалният герой или по-точно актьорът, изпълняващ неговата роля, се появи неочаквано на изложението за радост на феновете.

Режисьорът на "Спайдърмен: Човекът от стомана" Зак Снайдър представи кадри от филма, както и изпълнителя на главната роля Хенри Кавил пред 6000 души. Британският актьор сподели, че Спайдърмен за него е бил роля-мечта, която се е сбъднала.

Кадри, подбрани от Снайдър, показаха Кларк Кент като момче и Кавил в костюма на супергероя, а също звездите Ейми Адамс и Ръсел Кроу, които участват в проекта. Режисьорът сподели, че Спайдърмен в този филм е много по-реалистичен. Той намекна, но след това отказа да потвърди, че генерал Зод може да е големият злодей в продукцията, която ще се появи по кината през следващото лято.

Робърт Дауни-младши като Тони Старк премина сред огромен брой фенове на изложението "Комик-кон". Звездата се присъедини към екипа на "Марвел", който показа части от "Железният човек" .

Режисьорът Джон Фавро се е завърнал като актьор в новия филм от поредицата "Железният човек". Той бе режисьор на първите две части, но през 2010 г. оповести, че няма да заснеме третия филм от поредицата, адаптирана по комикси, защото е зает с други проекти.

Шейн Блек пое щафетата от него и е режисьор на "Железният човек 3". На Фавро обаче е поверена роля в новия филм. В  актьорския състав са включени също Гай Пиърс, който ще изпълни ролята на злия генетик Олдрич Килиан, сър Бен Кингсли, Гуинет Полтроу. Предвидено е "Железният човек 3" да се появи по екраните през май 2013 г.

Посетителите на "Комик-кон" видяха също първи кадри и от фантастичния екшън "Pacific Rim" на Гилермо дел Торо, в който роботи се борят с извънземни. Те имаха възможност да се запознаят с главните изпълнители Идрис Елба, Чарли Хънам и Ринко Кикучи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase