Снимка: Булфото
fallback

Сигнал за бомба прекъсна прожекцията на докуленталния филм "Право на любов" за семейства на лесбийки и гейове.

Прожекцията бе планирана от местната организация на ЛГБТ в Пловдив и бе прожектирана в кафене в центъра. След претърсване на обекта, зрителите се върнали и догледали филма.

„Това без съмнение е атака на хомофоби, тъй като заведението се намира в близост до хомофобския билборд с лозунг  "Гей парада разрешен. Пушенето забранено. Кое е по-вредно за нацията? -ВМРО НИЕ".”, заявиха пред Dnes.bg председателят на ЛГБТ – Пловдив Ивелина Паничарова.

Тя припомни, че организаторите на филмовата вечер от правозащитната организация на лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора миналата седмица са изпратили писмо до кмета на града Иван Тотев да свали афиша, който отправя нетолерантно послание и ги унижава.

Според "ЛГБТ Пловдив" лозунгът руши престижа и доброто име на Пловдив, дискриминира и подтиква към омраза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

cool gay-man

преди 11 години

Моля престанете с коментарите,че ми писна да се прегримирвам... Есте лаудер по дяволите и Шанел... Малко милост към този лукс... Освен това от хилене си разлях чая върху учебника по нюклеарна физика...оххх... Сега уравненията не се четат...Туй хикс ли е ,игрек ли е??? Аман бе,само ме разсмивате с тъпоумието си! Дано ме послушате,че не искам пак да си заливам марковите дрешки,моляяяяя,помощ,спрете този смях!!!

35

Гей-учен

преди 11 години

Чакайте малко,парадът се прави на улицата...А това е филм,показан на закрито...Все едно аз да си поканя тайфа приятели вкъщи да гледаме Леджър в планината Броукбек и някакви си да ми протестират...Същото е... Щом човекът от кафенето е позволил - това си е негова собственост и може да прави каквото си иска,тук вече не става въпрос за натрапване на сексуална ориентация,тук вече ставате жалки /не че преди не бяхте/

34

Е добре де...

преди 11 години

Защо гейове,лесбийки,травестити и прочее трябва да афишират постоянно сексуалната си ориентация.Трябва ли останалите 99% от населението да повтаря постоянно "аз съм хетеро".Да правим хетеро паради,хетеро клубове,хетеро незнам още какво! Защо тези" генетично" увредени хора не осъзнаят,че са си абсолютно нормални и не спрът с потоянното скандиране, за това коя дупка ползват за секс! Направете1 техно парад и аз ще дойда,но на гей такъв не искам, защото уважаеам г*зъ си и не искам да го сочат с пръ9

fallback