Снимка: Булфото

Койна Русева преоткрива "истинските неща" след интернет изобличение в прелюбодейство в "Busking". Филмът на Пламена Христова е представен на 10-ия Международен фестивал на късометражното кино "В Двореца".

Тази година 10-ото издание на форума се провежда, освен по традиция в Балчик, и във Варна.

Героинята на Койна Русева е Виктория -  самозабравила се надменна кариеристка, преуспяващ архитект. Точно в навечерието на поредния й триумф - пищна церемония за обявяването й за бизнесдама на годината, тя получава съобщение, че в интернет е качен видеоклип с нейна еротична авантюра. Светът на героинята тотално се обърква, когато попада сред улични музиканти до морето. 

Филмът се превръща в поредно българско роуд мууви след "Кецове" и "Аве" . И в историята на Пламена Христова персонажите живеят изгубен живот и се преоткриват в пътя.

Още по темата

В буквален превод "Busking" означава улична музика, изсвирена не само за пари, но и за удоволствие. Busking е и възможността да изживееш живота си по начина, който ти искаш, да бъдеш велик не за другите, а в собствените си очи. Това е музиката, която една презадоволена бизнес дама се научава да чува в момент, когато за нея целият свят рухва, коментира режисьорката, ученичка на Георги Дюлгеров.

"Busking" е дипломната работа на Пламена Христова в НАТФИЗ. Премиерата на филма бе в Дома на киното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase