Снимка: Reuters

Общ преглед
 

 

Най-секси изглеждащите вегетарианци подреди в своя класация организацията PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Тази година начело стоят знаменитости с дългогодишен стаж в здравослоlното хранене. Победители са 50-годишният Уди Харелсън и 35-годишната Джесика Честейн, пише официално на сайта си PETA.

Харелсън не е вкусвал месо и млечни продукти вече 25 години. По думите на актьора, той е бил принуден да се откаже от продуктите с животински произход по медицински показания. Звездата сподели, че след употреба на мляко и месо, по кожата му се появявали неприятни петна.

Честейн пък за последно е опитала месо преди 15 години, а през последните пет години спазва строга вегетарианска диета. Холивудската звезда не употребява абсолютно никакви продукти, с животински произход, включително и мед. Актрисата обяснява своя избор не със здравословни проблеми, а с това, че не иска да причинява абсолютно никакви страдания на живите същества и да проявява каквато и да е жестокост към тях.

PETA отбелязват, че победителите в тяхната класация Харелсън и Честейн са допринесли за спасението на 4.5 хиляди животни.

Тази година конкуренти за титлата на победителите се били още актрисите Лиса Еделщайн, Натали Портман, Оливия Уайлд, дизайнерът Стела Маккартни, бившият президент на САЩ Бил Клинтън, актьорът и музикант Джаред Лето, някогашният член на Бийтълс Пол Маккартни и много други.

В списъка влиза дори боксьорът Майк Тайсън. Странен избор, тъй като още помним как спортистът жестоко отхапа ухото на Ивендър Холифилд. Все пак от PETA сигурно правят разлика между вкуса на човешкото и животинското.

Миналата година за най-секси вегетарианци бяха признати британският актьор Ръсел Бранд и неговият американски колега Кристън Уиг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase