Снимка: Форум Филм

Общ преглед
  Какво може да се очаква на 1-ви юни, освен филм за детето. Всъщност "Очаквай неочакваното" е история за родителството. За тези, които вече са готови или почти готови да имат деца. Сюжетът се върти около пет двойки, принудени коренно да променят всекидневието си в очакване на първото си хлапе.

На ТВ фитнес инструкторката Джулс (Камерън Диас) й проличава в ефира, че съвсем скоро ще става майка, прегръщайки купата на победителите в телевизионно шоу с нищо неподозиращия бъдещ татко и партньор на екрана Еван (Дженезис Родригез).

Луда на тема бебета е и писателката Уенди (Елизабет Банкс), която дава всичко от себе си, за да има отроче със съпруга си Гари. Той пък от своя страна е в непрекъсната надпревара със собствения си баща (Денис Куейд), някогашен автомобилен състезател, който и този път е с едно "бебе" напред пред сина си, защото неговата половинка - младата и красива настояща съпруга Скилър (Бруклин Декър) също е бременна, но с близнаци.

Сред желаещите да станат родители са и следващите герои - фотографката Холи (Дженифър Лопес) и съпругът й Алекс (Родриго Санторо). Оказва се, че дете чака и нищо неподозиращата Роузи (Ана Кендрик), която е имала само една любовна среща с Марко (Чейс Крауфорд).

След толкова многобройни бременности - гадене, растящи кореми, храносмилателни неудобства... е ясно, че приспособяването към новия живот ще доведе до доста промени (не само физически) у персонажите. На всеки от тях му се налага да пренареди ценностите си, а с това се подреждат съвсем очаквано и последвалите комични ситуации. И ето как малките "физически изпускания" пред много хора звучат невинно, донякъде чаровно или пък света на татковците заприличва на тайно общество между силни мъже, скрили свръхспособностите си под тъмни очила.

Все пак режисьорът Кърк Джоунс, вдъхновен от книгата на Хайди Мъркоф "Какво да очакваш, когато очакваш дете", не ни спестява и някой от задължителните клишета, с които е абонирана всяка американска комедия.

И докато в повечето филми главните герои са двама - трима, заобиколени от доста поддържащи персонажи, то тук второстепенните роли са малцинство. Защото "Очаквай неочакваното" прави реверанс към обикновените хора, които едва ли някой ще забележи, но които са горди с това, което имат: дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase