Кадър от "Джон Картър: между два свята". Снимка: Форум Филм
fallback

Рич Рос се оттегли от поста ръководител на киностудията "Уолт Дисни" заради загубите, които тя претърпя покрай провала на филма "Джон Картър", съобщи Асошиейтед прес.

Рос пое поста от Дик Кук преди две години и половина. Катастрофалните приходи от прожекции на фантастичния филм  "Джон Картър: Между два свята", който се появи по екраните в целия свят през март, ще донесат на "Уолт Дисни" загуби на стойност около 200 милиона долара. А това означава, че киностудията ще приключи тримесечието със загуби в размер на между 80 и 120 милиона долара.

"Джон Картър: Между два свята" - научно-фантастична епопея, която проследява премеждията на войник от Гражданската война в САЩ, транспортиран на планетата Марс, е с бюджет около 250 милиона долара, към които се прибавят 100 милиона долара за реклама.

"Джон Картър: Между два свята" е заснет от Андрю Стантън, който е режисьор на шедьоврите "Търсенето на Немо" и "УОЛ-И" на студиата "Пиксар" и е автор на сценариите на трите филма от поредицата "Играта на играчките". Сюжетът на "Джон Картър" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 12 години

Не беше лош филма.

5

Asen

преди 12 години

Филмчето си беше идеално за разпускане. Много по ми хареса от Hunger Games.

4

Анонимен

преди 12 години

И как си представяте Вин Дизел с прическа от гражданската война в САЩ? Ще бъде по-голяма пародия и от този. Пуквам се от смях като си го представя с перука и буклички!

fallback