Снимка: Reuters

За пръв път част от последния филм на Уитни Хюстън бе показан през зрители. Трейлърът се излъчи в рамките на шоуто "Today" на телевизия Ен Би Си.

Продукцията, с която покойната звезда се завръща в киното след 1996 г. е "Sparkle", припомни Асошиейтед прес.
От "Сони пикчърс" обявиха преди време, че трагичната смърт  на Уитни няма да повлияе на плановете за филма и така той ще се появи по кината на 17 август

В последното си превъплъщение на голям екран изпълнителката на "I Will Always Love You" играе майката на три сестри в музикална група, които се борят с отрицателните страни на слава и с наркотиците.
Действието на филма се развива през 1968 г. в Детройт. Продукцията е римейк на лента от 1976 г. Певицата е и изпълнителен продуцент на "Sparkle", а освен това е записала няколко песни за саундтрака. Тя е успяла да завърши всичките си сцени. Във филма си партнира с Джордин Спаркс, Сий Ло Грийн, Майк Епс и Дерек Люк.

Продуцентът Къртис Уолъс бе казал пред Detroit News, че Хюстън се е държала изключително професионално по време на снимките, както и че е удивила всички с чувството си за хумор. Хюстън участва в популярния филм от 1992 г. "Бодигард" с Кевин Костнър, но не се е появявала на голям екран от 1996 г. , когато бе излъчен "Жената на проповедника". Говори се, че по това време е била една от най-високоплатените актриси в Холивуд с около 10 милиона долара на филм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase