Снимка: Форум филм

Филмът "Игрите на глада", чиято световна премиера се състоя на 23 март, е на път да постави рекорд в бокс офис класацията в САЩ и Канада през първия си уикенд, съобщи в. "Дейли телеграф".

Само на 23 март, лентата е събрала от продажбата на билети в Северна Америка, сумата от над 68 милиона долара.  Очаква се през първите три дни на екран тя да донесе на създателите си 140-150 милиона долара, което ще е абсолютен рекорд. Пред кината по цял свят се извиват огромни опашки на чакащи за билети.

Досега с най-добри постижения в бокс-офис класацията през премиерния си уикенд можеха да се похвалят филмите "Хари Потър иДаровете на смъртта", събрал 91,1 милиона долара, следван от "Здрач 2: Новолуние ( 72,7 милиона долара) и "Здрач: Зазоряване - част 1" ( 71,6 милиона долара).

Филмът "Игрите на глада" на режисьора Гари Рос е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс . Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. В лентата участват Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Доналд Съдърланд, Уес Бентли, Елизабет Банкс, Стенли Тучи, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт, Тоби Джоунс.

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държаваПанем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезаватдо смърт. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, "Игрите на глада" са събитие, предавано понационалния телевизионен ефир, в което участниците трябва да себорят, докато остане само един оцелял.

Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава. Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase