Снимка: Reuters

Съвсем скоро ще бъдат преброени попълнените бюлетини, които ще определят победителите на тазгодишната церемония "Оскар".

Те ще пристигнат най-късно в 17.00 часа по часовото време на Тихоокеанското крайбрежие (03.00 ч. българско време на 22 февруари).

Официално ще бъдат обявени на 84-ата церемония, съобщи Асошиейтед прес.

Гласуването започна на 2 февруари 2012 г., след като специалните формуляри бяха разпратени на 5873-те киноакадемици, имащи право на глас.

В избора на тазгодишните лауреати участват всички настоящи членове на обединението на американските кинематографисти, сред които са актьорите Уил Смит, Салма Хайек и Кийра Найтли, режисьорите Куентин Тарантино и София Копола, музикантите Брус Спрингстийн и Елтън Джон.

Преброяването на гласовете на всички етапи от надпреварата за златните статуетки е поверено, каквато е традицията от 1934 година насам, на одитно-консултантската фирма "Прайс Уотърхаус Купърс".

Закъснелите и с 1 минута бюлетини ще бъдат смятани за невалидни.

Преброителите ще имат на разположение по-малко от пет дни, за да сумират резултатите и да определят носителите на най-престижните награди в света на киното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase