Снимка: IMDB.com
fallback

Финландски научнофантастичен филм за нацистите, които завладяват Земята от космоса, стана хит на Берлинале, съобщи Би Би Си.

Филмът, който е извън конкурсната програма, беше излъчен в паралелната секция "Панорама". Сюжетът му е за група нацисти, които успяват в края на Втората световна война да избягат на Луната. Те планират нова атака. Действието се развива през 2018 г., когато нацистки войник се сблъсква с американски астронавт.

Във фарса е добавен и американски президент, който прилича на бившия губернатор на Аляска Сара Пейлин, както и морски крайцер, наречен "Джордж Буш".

Успехът на филма беше приет като признак, че германците вече са се примирили с нацисткото си минало. Местните кинокритици обаче все още са по-предпазливи.

"Това още е деликатна тема тук и човек трябва да е много внимателен в подхода - каза Кърстин Сопке от Асошиейтед прес. - Включването и на толкова много сатира за САЩ, когато има кандидат-президентска кампания, насочва вниманието и към нашето време."

Режисьорът на филма Тимо Вуоренсола обаче го описва като "глупава шега". По-голямата част от необходимото за филма финансиране е получено с призив в интернет до феновете, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Корекция от 60

преди 12 години

Забележката се отнася до 52, не до 53.И аз подкрепям 53.

62

До 63

преди 12 години

Не само история - много неща четох, учих не само в България. Научих се да разсъждавам критично. Много зверства са вършени през вековете, много книги са изгорени, за съдбата на други почти нищо не се знае /пример - средновековната българска патриаршеска библиотека/, но за тези неща се учи, хората правят изследвания и спокойно ги коментират.Теб не те ли смущава това, че относно нещо е ЗАБРАНЕНО да има мнение, различно от онова, което някой е обявил за единствено правилно?

61

Ж

преди 12 години

Не е лошо, хората които смятат това за научна фантастика, да се запознаят с трудовете на Владимир Терзийски, а от там и с мн други неща. Иначе добре с е е оправдал режисьорчето - събрал приходи от интернет :)

fallback