Снимка: Reuters
fallback

Прочутият американски режисьор и продуцент Джордж Лукас, създал култовата филмова сага "Междузвездни войни" и незабравимия образ на Индиана Джоунс, съобщи, че напуска комерсиалното кино.

В интервю за в. "Ню Йорк таймс" Лукас заяви: "Оттеглям се, напускам бизнеса, компаниите и подобен род предприятия".

Прославеният кинематографист не изключи възможността последният му проект да е продължението на серията от филми за Индиана Джоунс, чийто образ се свързва неразривно с Харисън Форд. След това Лукас възнамерява да се посвети изцяло на експерименталното кино, предназначено за взискателна публика и на арт хауса.

По думите на Рик Маккалъм, отколешен творчески партньор на касовия режисьор, Джордж Лукас ще сложи край на комерсиалните си проекти, след като завърши филма "Червените опашки". Той трябва да се появи по кината в близките дни. "След като с това бъде свършено, той ще може да смята, че е постигнал всичко, което е искал", пояснява Рик Маккалъм.

Лукас е режисирал 19 филма, продуцирал е 64, името му се свързва със сценариите на 79 кинопроекта. Номиниран е за "Оскар" през 1974 и 1978 г. И двата пъти се бори за престижната статуетка в по две категории - за режисура и сценарий на лентите "Американски графити" и "Междузвездни войни: Епизод 4", отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

АНОНИМЕН

преди 12 години

Е не мога да ви разбера от днес.бг сигнализирах ви за неуместен коментар 34 роро и нищо не направихте , явно изпитвате садистично чувство на задоволство да се пишат мръсни вулгаризми особено по някои теми , направих го защото онзи ден ме резнахте за съвсем безобидно и в никакъв случай мръсно нещо , но вяно не ви отърваше .

30

иво

преди 12 години

остана ви само тоя некадърник спилбърг

29

popo

преди 12 години

Отново призовавам, не го местете!!!Само го разклатете!!!В чест на гадния долен ***.

fallback