Филмът "Тилт" на режисьора Виктор Чучков - младши е в надпреварата за номинация в категорията чуждоезичен филм за наградите "Златен глобус", съобщиха от екипа на продукцията. Прожекцията в Лос Анджелис предизвика голям интерес сред журналистите, членове на журито, които определят номинациите за престижната награда. Сред тях са председателят на комисията Шантал Динадж и известният филмов критик Джон Назелтон.

На вечерята след прожекцията (на 2 октомври) журналистите не спестиха похвалите си за филма. Част от думите им бяха "трогваща история", "чудесен портрет на епохата", "страхотна актьорска игра", "чудесна музика", се посочва в съобщението. На събитието е присъствал и Марин Димитров, генерален консул  на България в САЩ, който е изразил желание да доведе и семейството си на следваща прожекция.

Още на другия ден статия за "Тилт" от Джон Назелтон е излязла в престижното издание Screen International. Той определя филма като "високостойностна продукция с кинематография, допринасяща за настроението на филма", а сюжета - като "интелигентно построена драма". Според Назелтон "Тилт" е повече от добър дебют за режисьора Виктор Чучков и продуцента Борислав Чучков, който им отрежда място в световната филмова индустрия.

Още по темата
Всичко това се случи само три дни след като "Тилт" бе отличен с наградата James Lyons за най-добър монтаж на
престижния щатски филмов фестивал в Уудсток. Монтажът е дело на Костадин Костадинов - Фози и Зорица Коцева. Наградата бе  присъдена от жури от известни имена във филмовата индустрия,сред които Джей Рабиновиц (монтажист на "Реквием за една мечта", "Дървото на живота", "8-ата миля и др.), припомнят от екипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase