Снимка: HBO.bg

Непосредствено след като Кейт Уинслет получи награда "Еми" за участието си в "Милдред Пиърс", ви предлагаме интервю с актрисата за участието си в минисериала. Как за ролята си в тази продукция е сменила повече костюми отколкото в "Титаник", кое я притеснява повече - държенето на нож или участието й в голи сцени, вижте какво разказва холивудската звезда.

Филмът "Милдред Пиърс" ни връща в 40-те години на миналия век. Това е много интересен период от гледна точка на модата. Можете ли да ни кажете повече за стила на работещата жена и най-вече за гардероба на Милдред? Колко костюма пробвахте по време на снимките?

Бяхме щастливи, защото с нас беше Ан Рот, с която работех и в "The Reader". Да работиш с режисьора Тод Хайнс също беше дар от съдбата, защото той винаги се интересуваше от мислите и идеите ни, а е доста странно да работиш с режисьор, който се интересува от мнението ти.

Така му разказах за Ан още в ранен етап от снимките и той се съгласи тя да направи Милдред Пиърс. Знаех, че най-важното, което следва е тя да прочете сценария и да повярва в историята. Бяхме късметлии, че го хареса и прие. Нейните костюми изключително допринесоха в изграждането на персонажите. Тя се справи отлично.

Дори по време на първите два епизода, когато Милдред не трябва да има прекалено много дрехи, тъй като не разполага с много пари. И след това, когато историята се развиваше и тя ставаше по-благосъстоятелна, позволих на Ан да намери онези цветове и форми, които отиваха на моята героиня и бяха съобразени с епохата. Изобщо външността на Милдред беше обект на много разговори. Санди – жената, която отговаря за дамските костюми ме попита към края на снимките: "Мила, знаеш ли колко костюма смени?" Аз вдигнах рамене. Тя отговори: "63"... А това са повече от костюмите в "Титаник".

Толкова много дрехи, а всъщност героинята ти Милдред е много добра пекарка.

О, добре, ще си говорим и за готвене.

Нека поговорим за вашите любими рецепти, не на Милдред, а тези на Кейт Уинслет.

Това е другата голяма причина, която беше предизвикателство за мен да изиграя Милдред. В много сцени трябваше да приготвям някакви ястия, а това за мен е едно от най-вълнуващите неща в живота. Трябваше да се научи как да разрежа пиле на порции. Всички бяха ужасени от факта, че държа нож. Изкарвах седмици наред буквално режейки 20 пилета на ден, защото исках да бъда абсолютно убедена, че го правя правилно. Все пак това беше нещо, което Милдред е правила с години и може да го прави и на сън.

Още по темата

След готвенето ще ви попитам за участието ви в голи сцени. Много актриси биха били притеснени, показвай своята физика.

Мисля, че с напредването на годините и раждането на децата, голяма част от желанието да показваш външността си изчезва. Когато една жена мине през процеса на раждане, просто не може да го забрави. Всичко е толкова вълнуващо, но и много трудно. Но всеки път, когато се наложи да играя в голи сцени, това за мен е същото старо предизвикателство. Вместо да вдигаш много шум около това и вместо много да се фокусираш върху този факт, просто се справяш със своите си неща и помниш, че това е твоят персонаж.

Променя ли ви този бизнес и можете ли да кажете, че се чувствате по-зряла в тази професия?

Не смятам, че успехът ме е променил. Всъщност се чувствам повече себе си, когато съм в средата на 30-те, отколкото докато бях в средата на 20-те години. За нас жените, 20-те години минават повече като фантазия, но разбира се през това време ние мислим, че знаем точно кои сме. И след като навършим 30, виждаме колко различно е всичко, защото чак тогава осъзнаваме истински себе си. Просто защото сме поживяли по-дълго.

Повече години трябва да минат, за да се осъзнаеш. Все още изживявам същите морални предизвикателства. Все още имам същите чувства за живота и родителството, които винаги съм имала. Но как съм се променила? Не знам. Трудно ми е да отговоря. Трябва да попитате семейството или децата ми, защото ако питате мен, аз продължавам да се чувствам себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase