Снимка: Форум филм
fallback

За да се насладите на поредното визуално приключение, зад което стои Майкъл Бей ("Лоши момчета", "Армагедон", "Пърл Харбър", "Островът") е необходимо да се заредите с два часа и половина търпение, както и да се трансформирате в лют тийнейджър, жаден за многообразни битки и железарии, вдигнати във въздуха.

Едва ли някой ще се изненада от силната пукотевица, която вдигат роботите във вечната битка между Аутоботи и Десептикони.

Феновете на „Трансформърс” именно затова са и дошли. Но третата част ще набере напрежение чак след първия час.

Дотогава Майкъл Бей и компания са направили лирично отклонение към комични ситуации, въртящи се около битовите проблеми на главния герой Сам Уитуики (Шая Лабъф) и са подновили сюжетите около Студената война с нова конспирация, в която влизат Аполо 11 и авария в "Чернобил".

Огромното предимство на "Трансформърс 3: Dark of The Moon" е визуалната 3D тренировка по пироефекти, сгромолясващи се сгради, железни чудовища с пипала на октоподи и нечовешки битки, естествено между роботите.

И като на истинска война има предатели между хората и между аутоботите. Най-верни си остават лошите десептикони. Няма да се размине и без Джош Дюамел и Тайрийз Гибсън, които ще помогнат, когато става най-напечено.

За съжаление на мнозина красивата Меган Фокс няма да крачи между разпадащите се сгради. Нейният „ужас” преживява друга дългокрака хубавица - манекенката Роузи Хънтингтън.

Изненадата в подобен проект е появата на Джон Малкович, изпълняващ ролята на перверзно педантичен шеф на голяма компания.

Джон Туртуро също продължава комичната линия и дори пренася за кратко „Трансформърс 3” и в романтичния жанр, след срещата му с шефа на НАСА, изиграна от Франсис Макдорманд.

Изборът за злия в човешки облик също е изненадващ – Патрик Демпси е в ново амплоа след популярността, която добива в сериала „Анатомията на Грей”.

И с този си проект Бей доказва, че успехът му не е случаен. Режисьорът е майстор на междузвездни битки, поръсени с прилично чувство за хумор.

"Трансформърс 3: Dark of The Moon" е поредният блокбастър, превръщащ киносалона в типично младежка обстановка. Но пък напълно отговаря на стила на Майкъл Бей, който сам си признава: "Аз правя филми за тийнейджъри. Да не би това да е престъпление?"

Ето и трейлър на филма


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Krasi

преди 12 години

Apfff,golemiqt Film,nqma 6to!Zaspah dokato go gledah

15

до Борислава

преди 12 години

чак пък страотен...

14

Борислава

преди 12 години

Страхотен филм.Отидох да го гледам без да съм гледала първите 2 части.След това си ги изтеглих и тях да ги гледам.

fallback