Общ преглед

Назъбените скалисти и мистични брегове на северна Шотландия са фонът на новата анимационна приказка на Pixar, която се очаква на голям екран през лятото.

Главен персонаж в нея е смела и пламенна героиня, която ще отведе зрителите на необикновено пътешествие.

Режисьори на лентата са Марк Андрюс („Феноменалните”, „Рататуй”, „Джони Картър от Марс”) и Бренда Чапман („Цар Лъв”; „Принцесата на Египет”), а продуцент е Катрин Сарафиан („Lifted”, „Феноменалните”).

Създателите на Brave определят филма като „епично приключение, изпълнено с екшън, хумор и сърцати герои”, украсено с магии, мистерии и опасности в суровата, но красива природа на Шотландия.

Кели Макдоналд дава гласа си на главната героиня Мерида – умелата в стрелбата с лък дъщеря на Крал Фергус (озвучен от Били Конъли) и Кралица Елинор (озвучена от Ема Томпсън).

Решена да следва своя път в живота, Мерида се противопоставя на древна традиция и на едрите земевладелци в кралството – огромния Лорд Макгъфин, нацупения Лорд Макинтош и свадливия Лорд Дингуол.

По невнимание, с действията си Мерида отприщва ярост и хаос в царството и, когато се обръща за помощ към ексцентричната старица Мъдрата Жена, й е предоставено едно желание, което се оказва наистина злополучно.

Последвалите опасности принуждават Мерида да открие значението на истинската храброст, за да отмени проклятието преди да е станало твърде късно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase