Плакат: Форум филм
fallback

Джони Деп е героичен хамелеон в първата анимация на Paramount.

Филмът, дело на режисьора на „Карибски пирати“ – Гор Вербински, е комедиен уестърн, в който домашният хамелеон Ранго случайно попада в пустинния и въоръжен до зъби град Прах.

В забутаното местенце без закони, населено от най-лукавите и своенравни създания в пустинята, далеч не толкова храбрият гущер внезапно започва да се откроява.

Посрещнат като последната надежда, която градът отдавна очаква, новият шериф Ранго е принуден да играе ролята си докрай.

Или поне до момента, в който нажежените ситуации, изпълнени с екшън и неочаквани схватки със свирепи създания, превръщат Ранго наистина в героя, който дотогава само се е преструвал, че е.

Щурата и емоционална разходка из Дивия запад е заснета по доста нетрадиционен начин. Гор Вербински събира актьорите заедно на сцена, облича ги в костюми за уестърн, раздава им чудновати реквизити и дори ги поставя сред декори, така че те физически да изиграват всяка сцена на момента, като поставя ударението върху енергията и химията.

Актьорите работят заедно и интензивно по този начин в продължение на 24 "снимачни" дни, като не само гласовете им се записват, но и изпълнението им се заснема с HD камери, като Вербински по-късно прави монтаж на материала, който ще е жизненоважен източник за анимационния екип на ILM.

Вербински нарича този процес „emotion capture“ (улавяне на емоции). Когато аниматорите наблюдават актьорите, те улавят съответното изражение и поведение за радост, напрежение, весело настроение, романтични чувства и онова, за което Ранго копнее най-силно: принадлежност.

В най-голяма степен пренасянето на реалните емоции на актьора върху рисувания персонаж се вижда при Джони Деп и неговия герой Ранго. Всяко движение и гримаса на хамелеона дотолкова напомнят за актьора, че в определени моменти зрителят има усещането, че гледа игрален, а не рисуван филм.

Необикновена анимация, създадена с много чувство за хумор, “Ранго” е свеж и вълнуващ нов поглед върху класическата легенда за Запада и вечния аутсайдер, който спасява града и междувременно себе си.

У нас филмът излиза в две версии – със субтитри и озвучен на български (с гласа на Тодор Николов в ролята на Ранго).

Премиерата е на 11 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 13 години

Първата анимация на Парамаунт? Днес.БГ, какво ще кажете за Шрек и Кунг-Фу Панда? :)Ще го гледам със субтитри ест, макар че Днес.БГ не са си дали труда са сложат видео със субтитри, макар че са сложили Джони Деп в заглавието. Или пък две видеа можеха да сложат... Е, то нали не са пуснали реклама преди видеото, сигурон затова не са си направили труда ;)

10

до 7

преди 13 години

Личи си че си голям "преводач" и разбирач от далеч. Шапка ти свалям, господарю

9

opala

преди 13 години

Cool :)

fallback