Само за миг си представете, че сте Франк. Вие сте от онези, обикновените, „заземени“ хора, чийто живот преминава сякаш по предварително написан сценарий.

Не се отличавате с нищо кой знае колко специално: имате невзрачна външност, практикувате невзрачна професия, живеете на скучно място, а най-големият риск, който сте поемали, е да прескочите няколко страници от поредния криминален роман, който сте си купили... който е и единственият източник на приключения в живота ви.

И така, изведнъж решавате да заминете на екскурзия в Европа, за да полекувате разбитото си сърце с малко красиви природни гледки и романтични исторически сгради.

Купувате си билет и се качвате във влак, който пътува за Венеция. Сядате до прозореца. Отваряте кримката и се намествате удобно. И изведнъж срещу вас сяда Тя. Красива. Божествена. Толкова впечатляваща, че е чак нереална.

В следващия момент се озовавате в най-скъпия хотел в един от най-красивите градове на света, а тя ви представя като... съпруга си. Води ви на вечеря, разказва ви за живота си, а накрая ви целува на фона на нощна Венеция.

Вълнуващо, нали? Да, докато не се озовавате по пижама на покрива на същия този хотел, а по петите ви се е появила цяла шайка главорези.

Определено това, което ще направи „Туристът“ един от най-касовите филми на сезона, е решението да се съберат две от най-актуалните и дори леко обожествени холивудски звезди: Анджелина Джоли и Джони Деп.

Няма уважаващ себе си киноман, който да не се интересува от кариерата поне на единия от двамата, а когато те са гласени да играят в един общ проект – това просто няма как да се пропусне.

И ако този проект е дело на един доста даровит режисьор (Флориан Хенкел фон Донерсмарк, „Животът на другите“, за който печели и Оскар), то желанието да седнеш на най-удобната седалка в киното става неустоимо.

И така, както може би някои от вас вече предполагат, „Туристът“ определено не може да се окачестви като фаворит, що се отнася до чисто кинематографичните му и сценарични качества. Да не говорим, че не липсват и някои пълни абсурди.

Няма да остане и съмнение в това, че, събрани на едно място Джоли и Деп, някак си не се „връзват“ особено. Но това е разбираемо по много причини, които можете да изброите и сами.

От друга страна, изпълнението на всеки един от тях е повече от любопитно: да гледаме Деп, царят на шизофрениците, като „обикновен човек“ – това май не се е случвало от доста време (последната му „човешка роля“ бе в „Обществени врагове“, който претърпя доста голям провал).

Джоли пък този път е тотално хиперболизирана: по принцип сме свикнали да я гледаме в ролята на свръхжени, но за разлика от обикновено, когато тя стреля с базуки, пребива до смърт руски убийци и разгадава тайната на древни гробници, то тук е самото превъплъщение на фаталната жена – нереално красивата изкусителка, която е способна да те накара да паднеш в краката й само с една усмивка, а след това спокойно ще ти отхапе главата.

И като добавим факта, че двамата симпатяги са позиционирани във Венеция – с цялата й канална романтика, носят бижута за милиони и, естествено, единият се влюбва в другия, то... какво още чакате!

Още лайфстайл и забавление

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase