След фурора "Паранормална активност“, обърнал с главата надолу всички правила на киноиндустрията, и продължението на хоръра оглави безапелационно боксофиса на САЩ тази седмица.

Филмът на ужасите "Паранормална активност 2", заснет от Парамаунт с бюджет 3 млн. долара, спечели 41,5 милиона долара в дебютния си уикенд. Режисьор на проекта е Тод Уилямс. Сценарият е дело на Орен Пели  (режисьор на първата част) и Майкъл Р. Пери.

Лентата "Jackass: Кретените 3D", която реализирала впечатляващите 50 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд миналата седмица и зае първото място, сега е на втора позиция с 21,6 милиона долара, с общ приход до момента 87,15 млн. долара.

Другите два филма от поредицата, започнала  като телевизионно шоу за щури изпълнения, също дебютираха на първа позиция в бокс офиса, но с далече по-скромни постъпления – 22,8 милиона за "Jackass: Кретените" през 2002 г. и 29 милиона за "Jackass: Кретените Номер Две" през 2006 г., припомня Асошиейтед прес.

На трета позиция е екшън комедията „БСП – Бесни Страшни Пенсии“ с Брус Уилис и Морган Фрийман. През уикенда за лентата са продадени  билети на стойност 15 милиона долара. Общо за двете седмици, откакто се върти по кината, филмът е с постъпления от продажбата на билети в размер на 43,48 млн. долара.

Още по темата

Филмът на Клинт Истууд "Смъртта и след това" (Hereafter) с Мат Деймън се нарежда  на четвърто място, с приходи от 12 милиона долара. Веднага след него е "Социалната мрежа" с постъпления от 7,3 млн. долара (общо 72,9 млн. долара).

Пета и шеста позиция в бокс офиса заемат лентите "Секретариат" и "Животът такъв, какъвто го познаваме". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда са съответно 6,9 милиона долара и 6,2 милиона долара.

Десетката завършват романтичната комедия Life As We Know It, анимацията "Легенда за пазителите", "Градът" на Бен Афлек и “Лесна А”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase