Ако зависеше от мен, тази статия би се изчерпвала с точно 27 знака:

Новият Батман. Феноменален.

Но понеже очевидно няма да мина само с това, ще кажа още няколко неща за "Черният рицар".

И ще бъда кратка. И няма да повтарям...

Със сигурност верните фенове на комикса отдавна знаят, че филмът вече надмина всички рекорди по приходи в първата седмица.

Дори да не си брутално зарибен, трябва да си чул, че във филма участва Хийт Леджър и прави жестока роля.

Това е шестият Батман след "Batman", "Batman Begins", "Batman Returns", "Batman and Robin" и "Batman Forever".

В него в Готъм сити все още си стои заповедта за ареста на Черния рицар, но въпреки това лейтенант Джим Гордън все още работи с него, докато се опитва да изчисти улиците от престъпността, тровеща града.

И точно когато двамата се колебаят дали да предприемат решителна стъпка, в подкрепа идва новият прокурор Харви Дент, който постепенно става новият герой – Бял рицар – светлата страна на досегашния спасител с противоречива слава.

Отначало сътрудничеството им се оказва ефективно, но скоро настава пълен хаос – появил се е нов гений на злото, известен сред ужасеното население под името Джокер...

Това обаче не е героят на Джак Никъlсън от “Батман”, който беше ироничен и понякога – дори смешен.

Според мнозина Хийт дори е надминал предшественика си, изграждайки роля на истински психопат. За мен от сравнения няма нужда, защото ролята му е толкова добра, че забравяш дори, че е имало подобен герой.

Иначе филмът е с дължина над два часа, в които има изключителен сценарий и острумен диалог, страхотни образи, ненадминат екшън, брутални схватки.

И още: жестоки каскади, психологизъм и напрежение, брутални ефекти, страхотни дждаджи, техника и оръжия, невероятна камера, интересни и ярки персонажи и 100-процентова актьорска игра.

И моменти, които карат публиката да изпада в толкова висока степен на емпатия, че по 100 човека да реагират с една и съща гласна буква и възклицание.

Филмът е всичко, за което си мечтал – ултимативното забавление, екшън, с елементи на комедия и драма и една от най-добрите комиксови адаптации на Батман от години. И колкото и да е смешно – по-жив от който и да е фантастичен филм, по-истински и по-реалистичен.

Обещах да не повтарям, но не мога да се сдържа:

Новият Батман. Феноменален.

Гледай го на всяка цена. Два пъти. Даже три. Виж къде

Ето и трейлъра:

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase