Снимка: София Филм Фест
fallback

Пътуващото кино на Андрей Слабаков акустира тази вечер в морския град Бургас. 

Прожекцията на 14 юли е безплатна. Зрителите могат да видят режисьорската версия на “Хиндемит”. Сред “пътниците” на българското кино са и Петър Слабаков, Деян Донков и Ернестина Шинова.

На 15 юли прожекциите продължават с филма на Людмил Тодоров “Шивачки”.

Той спечели пет годишни филмови награди за 2007 година - за най-добър игрален филм, за режисура, сценарий, операторска работа на Емил Христов и за най-добра актриса на Елен Колева.

Миналата седмица бе оценен и на 43-ия международен кинофестивал в Карлови Вари.

На пресконференция Андрей Слабаков и Ернестина Шинова споделиха трудностите, пред които филмовите творци все още са изправени.

Едни от най-тежките са икономическата стагнация, липсата на ясна държавна политика за развитието на българското кино са сред основните проблеми на седмото изкуство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

sos

преди 15 години

като чуя вече че някой български филм бил спечелил в "Карлови вари" и съм наясно, че не трябва да го гледам, защото ще е супер супер супер смотан, претенциозен, надут и НЕГЛЕДАЕМ!

1

MLN

преди 15 години

Не, сериозно - откъде си намирате сътрудниците, които на всичкото отгоре пишат в рубрика Изкуства??? АкОстирам се пише - не идва от акУстика........ Нямам думи... Във всяка статия имате по няколко правописни грешки - е АрЕ стига!

fallback