Малкият Реми. Снимка: IMDB
fallback
Напоследък се правят толкова добри анимационни филми, че се оказа, че новите заглавия се следят повече от възрастни, отколкото от деца. Лошо няма, заедно в салона е най-добре и когато всички са доволни, филмът си е свършил работата.

Безспорни магьосници в рисуваните филми са Pixar – компанията, която стои зад “Феноменалните”, “Търсенето на Немо”, “Таласъми ООД” и “Колите” и която беше купена наскоро от Дисни (със сигурност – неслучайно). Тази година те са сготвили чудесната анимирана лятна манджа “Рататуй”.

Филмът обаче е малко по-различен от последните анимационни продукции. Подобно на Люк Бесон и неговия “Артур и минимоите”, “Рататуй” е по-скоро детски филм. Лишен е от обичайната порция смях за възрастни и лафове, за сметка на чистото забавление и положителни послания за децата. И макар че няма да припадате под седалките от смях, може би е хубаво да има и такива анимации...

В нея главен герой е един изключително префинен за биологичния си вид плъх. По това той го голяма степен напомня на героя на конкурентната продукция на Dreamworks от миналата година - “Отнесени”. Приликите обаче опират дотук...

Реми е истински французин. Той обича подправките, хубавото вино, качественото сирене. Вижда вкуса като цветове и ефекти и мечтае да бъде голям готвач. Толкова силно го иска, че в един момент животът му предоставя идеалния шанс. Той попада в най-добрия парижки ресторант и започва да готви. Но в сянката (или по-точно – под шапката) на един човек... И се надробява такава каша, че наистина е трудно да се каже кога точно ще изкипи...

Дали хората и плъховете могат да бъдат приятели? Дали можеш да разчиташ на животно, което има в кръвта си инстинкт да яде боклук и да краде от чуждата храна? Дали наистина всеки може да готви, както казва любимият готвач на Реми? Всеки може, но не е казано, че всеки трябва – е отговорът на въпроса.

“Рататуй” е филм за приятелството и амбицията, за сбъдващите се мечти и за любовта към това, което правиш. Оказва се, че точно това е най-важната тайна подправка, за да се получи перфектният вкус на мечтания живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ники обича Рататуй

преди 16 години

ооооо, страхотен филм! Ако не го гледате ще съжалявате!! Въпреки че го гледах на кино ако излезе по видеотеките ще си го купя - най малко :) Супер филм!

19

edin ot ostanlite

преди 16 години

Toq film mnogo me iznenada!Taka ne sam se smql otdavna! Neveroqtna komediq! NEvijdana Animaciq!!!Tezi animatori stava vse po-dobri. Film4eto verno 4e e detsko, no e interesno, palno sas sme6ni momenti, golqm action i trqbva da se gleda zadaljitelno :) nai-dobre v kompaniq s mnog hora stava o6te po-zabavno za vsi4ki;)

18

ted turner

преди 16 години

Това наистина беше една *** и дебелашка шега!Извинявам се за тъпизмите.Всичко най-добро и успех!

fallback