Плакат: IMDB
fallback

Тази година сме тотално заляти с филми по комикси, игри и анимации.

 

Разбира се, не протестираме, особено тези от нас, които си падат по екшъна и доброто визуално забавление.

 

Тоест – предимно тийнейджърите от мъжки пол.

 

Трансформърс не е никакво изключение по отношение на таргета.

 

Филмът е вдъхновен от серия сглобаеми играчки, която по-късно става култова анимация, последвана от видео игра. Разказва се за роботи. И е направен добре. 

 

Сюжетът в общи линии е следният:

 

Младеж със смешното име Сам Уитуики се бори с всички класически проблеми на пубертета – мацки, акне, секс, училище. И тъкмо когато всичко се нарежда по максимално добър начин, се намесват злите сили (под формата на задължителния конфликт в сценария) и се оказва, че яката кола, която си е купил всъщност е полу-машина-полужив организъм със собствена ДНК и способност да се преобразява във всякакви машини, както и да говори чрез стари песни по радиостанциите.

 

Точно тук идва яката Микаела (Меган Фокс) и разкрасява екрана за да не изпуснем нито момент от случващото се.

 

И... от двамата зависи спасяването на Земята (не е ли мило, честно!).

 

Оказва се, че преди хиляди години на планетата Сайбъртрон за власт се избиват Аутоботи(добрите) и Десептикони(лошите). Ключът към победата е магическо кубче, даващо безгранична сила. То е на земята, както и водачът на десептиконите – Мегатрон.

 

Лошите и добрите ще се изправят в страшна битка, чиито залог е оцеляването на човечеството. И приходите от филма.

 

Намесват се и още една мацка, ФБР, ЦРУ и няколко второстепенни персонажа.

 

Като цяло, Трансформърс е инфантилно приятно забавление, има яки ефекти, меле, трошене на машини, каскади, глупави морални проповеди и тук-таме по някой глуповат лаф.

 

Не е нито толкова мелодраматичен колото Армагедон, нито толкова сай-фай като “Островът”, нито така забавен като “Лоши момчета” (предишните филми на режисьора - Майкъл Бей ). Което най-вероятно би го класирало като провал, ако не беше блогбъстър, при това сниман и продуциран по всички правила (сред продуцентите е Стивън Спилбърг).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Leks Muralis

преди 16 години

Нали днес.бг се водеше за сериозен информационен сайт?!Статия като тази обаче не може да потвърди това. Написана е аматьорск тъпо. Не се ли предполага, че това трябва да е ревюто на филма? Ревю не значи разказване на целия сюжет...Може да е коментар...ама не прилича много...Май са размисли...

43

В

преди 16 години

тази мацка да не е мъжемразка "предимно тийнейджърите от мъжки пол." Коментарът е сух. Сега ако иска да търси отговор на въпросите които вълнуват човечеството, да ги мисли, но това е филм с цел да се забаляваме и отпуснем. Ако висе мисли ето ви теми за размисъл търсете им решение глобално затопляне, икономически кризи, какъв е смисъла на живота, и още нещо ясно е че всеки има право на мнение, но тази маи се опитва да го налага

42

M.

преди 16 години

Филмът има много добри ефекти, през цялото време не се замислях, че актьорите всъщност си говорят сами, а после са добавени роботите. Филмът и само заради това си заслужава да се види и то на голям екран, на телевизор няма смисъл. Абе гледайте го, ще се изкефите!

fallback