Кадър от филма "Чия е тази песен?"
fallback

Шефът на Петия международен фестивал за документални и късометражни филми "Докуфест" е впечатлен от българската продукция "Чия е тази песен?" с  режисьор Адела Пеева.

Онлайн-изданието на радиостанция  "Дойчландфунк" публикува днес оценка за приключилия в неделя фестивал в Призрен, както и ласкаво изказване на шефа на фестивала Ветон Нурколари за филма на българската режисьорка.

Според него той помага да се разберат различните манталитети и култури, както и комплексния характер на балканските проблеми.

"В малък ресторант в Истанбул вечерях с приятели от различни балкански страни - грък, македонец, турчин, сърбин и аз, българката. Там чух песента, чиято история разказвам в този филм. Веднага след като чухме песента, всеки от нас започна да си я тананика на своя собствен език. И всеки настояваше, че песента е от родната му страна. Така възникна спорът - чия е тази песен? Знаех още от детството си, че песента е българска. Исках да узная защо и другите претендираха, че е тяхна.", казва в анотацията за филма си Адела Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback