fallback
Филмът "Историята на Исус за деца" ще има прожекции в десет от най-големите градове в България /София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Хасково, Пазарджик, Ямбол/, по кина, читалища и други зали.

В София прожекциите ще бъдат в "Арена", "Мултиплекс", "Ялта", "Eurocinema" и други.

Кампанията по представянето на филма в България е най-голямата европейска премиера на продукцията, съобщиха организаторите от сдружение "Агапе България", водещ партньор в коалиция "Моето семейство".

Режисьори са Питър Сайкс и Джон Кирш, сценарият е на Барнет Бейн. В ролята на Исус е Брайън Дийкън.

На български филмът е озвучен от Венцислав Кисьов, Веселин Ранков, проф. Петър Петров, Марин Янев, Ани Бакалова, Антони Генов и други.

Филмът е преведен на 924 езика /включително турски и ромски/, субтитриран е на 101 езика, дублиран е на 362 езика. Гледали са го над 5 милиарда души в 228 страни.

Целта на инициативата "Моето семейство", част от която са прожекциите на "Историята на Исус за деца", е да насочи общественото внимание към българското семейство и към проблемите, с които то се сблъсква, да провокира широк кръг от организации към действие, да изготви и да осъществи различни програми, които да предлагат помощ в три области - взаимоотношения в семейството, изграждане на вяра и ценности в семейството, семейства в криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback