Франсис Форд Копола прие поканата на изпълнителния директор на “Бояна филм” ЕАД Евгений Михайлов да посети Киноцентъра и да се запознае с възможностите на българската филмова индустрия.

В последния снимачен ден на Копола в Балчик Евгений Михайлов се срещна с него и му предостави информация за “Бояна филм” ЕАД, както и албуми с природни и културни забележителности от България.

Очаква се Франсис Форд Копола до началото на 2006 г. отново да посети България и да проведе срещи с български кинематографисти и студенти от киноспециалностите.

Михайлов отправи покана към Франсис Форд Копола да инвестира в българската киноиндустрия и да се включи в евентуална нова процедура за приватизация на “Бояна филм” ЕАД.

На 18 ноември 2005 г. пък "Ню Имидж - България" е изпратила сигнали до главния прокурор Никола Филчев, до Върховната касационна и Върховната административна прокуратура относно неизпълнение на служебни задължения и неполагане на достатъчно грижи за изпълнение на дейността по приватизация на Бояна Филм ЕАД от страна на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация /АП/ Тодор Николов.

Преките щети за "Ню Имидж" произхождат от факта, че компанията е депозирала 1 млн. евро по сметка на АП на 17.02.2005 г., който не се олихвява, а непреките вреди са причинени от постоянното отклоняване на мащабни кинопродукции, поради неяснотата около приключването на приватизационната сделка. Само за тази година у нас компанията е заснела филми за над 100 млн. долара, уточняват от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase