Трилърът „Преводачката“ с Никол Кидман и Шон Пен успя да застане начело на американската бокс-офис класация, като събра 22 млн. долара само за три дни.

Другата премиера от уикенда - романтичната комедия „A Lot Like Love" с Аштън Кътчър и Аманда Пийт, събра от дебюта си по кината 7,7 млн. долара и така застана едва на четвърта позиция.

Преводачката“ на режисьора Сидни Полак поставя на преден план Никол, която е преводач към Обединените нации, където се разиграва международен заговор срещу африкански диктатор. Шон Пен пък влиза в ролята на федерален агент. Като цяло критиките към филма са доста благосклонни, повечето от които го определят като „необичайно интелигентен трилър“.

Публиката на филма е била предимно на средна възраст, като 60% от зрителите са били над 35-годишни. Тези на възраст под 25 години са гледали филми като "The Amityville Horror", който миналата седмица беше начело на класацията, и "A Lot Like Love".

Филмът "A Lot Like Love" не сбъдна очакванията на разпространителя Disney, който предвиждаше приходи от 10 млн. долара за първия уикенд по кината.

Ето и Топ 10 на филмите, събрали най-много приходи за изминалата седмица:

1. "Преводачката", 22,8 млн. долара

2. "The Amityville Horror", 14,2 млн. долара

3. "Сахара", 9 млн. долара

4. "A Lot Like Love", 7,7 млн. долара

5. "Kung Fu Hustle", 7,3 млн. долара

6. "Fever Picht", 5,45 млн. долара

7. "Sin City", 3,7 млн. долара

8. "Познай кой ще дойде на вечеря", 3,5 млн. долара

9. "Роботи", 3,3 млн. долара

10."King's Ransom", 2,4 млн. долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase