Общ преглед
На 19 март в галерия "Теа Алба", ул. Янтра №25, София, ще се открие изложбата "Ловецът на сънища" на известния художник Галя Чунтова.

Чрез завладяващите картини, тя ни свързва със света на магнетичното, на едно от най-необяснимите от науката събития през живота на всеки човек - сънищата.

Има много теории за сънищата и една от най-любопитните гласи, че те ни предпазват от външни опасности. Несъмнено прекрасните творения на Галя Чунтова също ще ни предпазят от една от най-големите опасности в днешно време - негативните чувства и сивотата на ежедневието.

Като погледне картините ѝ, човек веднага се зарежда с положителна енергия. На 11-та самостоятелна изложба на Галя Чунтова - "Ловецът на сънища", те са в типичния стил на художника: завладяващи, цветни, традиционно присъстващите море и планина, както и домашни любимци, за които има множество изследвания, че имат положителен ефект върху здравето на хората.

Също като творбите на Галя Чунтова, кучетата имат способността да носят спокойствие и сигурност в къщата, а за котката се твърди, че поема отрицателната енергия върху себе си.

В "Ловецът на сънища" Галя Чунтова акцентира и върху луната. Тя се смята за традиционен символ на женствеността, жените и плодовитостта.

Има и картини с "втория подпис" на твореца - малката хартиена лодка. "Хората вече ме разпознават чрез нея", казва Галя Чунтова.

Техниката за рисуване на картините на изложбата "Ловецът на сънища" е най-вече маслени бои върху платно. За изложбата Галя Чунтова се е вдъхновила от сюжети в Италия, балкона в дома й, любимото й море.

Картините събират на едно място пейзаж, натюрморт и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар