Снимка: БГНЕС
fallback

На 93-годишна възраст почина големият български скулптор проф. Величко Минеков. Това стана в деня, когато неговият син проф. Велислав Минеков стана за втори път служебен министър на културата, припомня БГНЕС.

Величко Минеков е роден през 1928 г. в пазарджишкото село Мало Кунаре. Завършва Художествената академия, където негови учители са проф. Андрей Николов и проф. Любомир Далчев.

Работи в областта на скулптурния портрет, фигуралната композиция, монументалната и монументално-декоративна скулптура, а също и малка пластика. Има много изложби и награди от чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

FR34

преди 1 година

Тъжното е че която и публична личност в България да си отиде от този свят, следват мръсотии и хвърляне на помия по нейн адрес. И разбира се, редовните *** клишета за комунисти и некомунисти. Толкова е жалко, недостойно и омерзително... С тази злоба и омраза която тресе българите, страната ни само ще продължава се сгромолясва докато накрая изчезне съвсем. Лека му пръст на Величко Минеков! Човек със сериозно творчество. Паметникът на Съединението в Пловдив не е комунистически паметник.

20

Авентин

преди 1 година

Територията има само една красива Природа. Населена е с примитивно население при което липсва ценностна система. 17012

19

Фен на копейкин ш.ч.

преди 1 година

Тоя е от контингента на *** копейкин му е играл кючек на масата

fallback