Снимка: BulFoto архив
fallback

Интерактивна изложба "Историческо величие" на картини, предмети и съкровища ще разкаже славната българска история следващата седмица на столичани, съобщиха организаторите от "Историческо изкуство", пише БТА.

Изложбата ще представи над 50 картини, скулптури и реплики на исторически съкровища (включително Боровското сребърно съкровище и Панагюрското тракийско съкровище). Всички произведения са създадени след консултации с експерти по история и археология, за да се постигне максимална автентичност.

Експозицията ще бъде отворена в София между 8 и 12 октомври, след което ще започне национално турне на 27 града в страната, което ще продължи до 27 юни 2020 г. и включва Пловдив, Стара Загора, Бургас,Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Ловеч.

Посетителите ще имат възможност да участват в различни интерактивни дейности, лекции и атракциони, които имат за цел да върнат времето назад и да ги въведат във величието на миналото, отбелязват организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

GD

преди 4 години

Славно минало и настоящ резил...

13

човек

преди 4 години

До: номер 11А знаеш ли защо е така?За всичко са виновни комунистите. Които ни управляват и до ден днешен в лицето на ГЕРБ.Още след 1944 г. заграбиха земята на селяните, направиха заводи гиганти като Кремиковци, натириха ги всички там да работят (за софийско жителство), фалираха заводите-балони, и сега - олеле мале!На тях се сърди, на комунистите.В една нормална държава навсякъде е хубаво - и в големите и в малките градове и в селата.

12

Анонимен

преди 4 години

До До 9А защо не Пловдив?Максуда изобщо не може да се мери със Столипиново!

fallback