fallback

Изложбата "Цветове и форми" обединява България и Армения на сцената на изобразителното изкуство. Събитието събира някои от най-добрите художници на двете страни, като то ще се проведе на 1 юли в Националния дворец на културата в София от 18:30 часа. Специален гост на мероприятието ще бъде музикантът Тоедосий Спасов.

В "Денят On AIR" Иван Тенев обясни, че организацията на събитието е изключително трудна, тъй като в него участие ще вземат някои от най-добрите художници на България и Армения.

"Всичко в тази изложба е свързано с цветовете и формите. Надявам се, че ценители на изкуството ще я посетят, тъй като тези неща, които ще видят, са уникални. Да докараш едни от най-добрите арменски художници и да убедиш нашите най-добри такива да присъстват, е много тежка работа. В нашата изложба нещата са истински, авторите са доказани, всеки участва със своето творение. През годините народите ни са успели да намерят начин да се прегърнат", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Художникът Онник Каранфилян пък допълни, че изобразителното изкуство не е масово и поради тази причина не е за всеки, както музиката или литературата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Наблюдател

преди 4 години

И двете страни са жертви на геноцид, това ни обединява

fallback