Снимка: Галерия - книжарница "София прес"
fallback

Изложба с филми и рисунки на Еслица Попова може да видим от 1 до 23 октомври в Галерия-книжарница София прес. Събитието ще открие Сашо Стоицов, а името на експозицията е ИзМислици les pieds dans l'eau.

„Рисунките бяха естествена реакция - извинение към Борхес и Маргарита Гереро за гугъловото оформление на тяхната "Книга на въображаемите същества", Фама, 2008, отбелязва авторката. - Темите се натрупваха и преплитаха, форматите набъбваха, неизбежно се вмъкна и настоящето. Скромните акварели се разраснаха в стени от пастели и светлини. Има и още.

Сепнах се когато видях своя работа в изложбата в РХГ на художници юбиляри на по 50. Филмът е лекомислено счетоводно произведение с вода. Синкопирана автобиографична равносметка, следствие на учудването ми. Сценарий : родил се, размножил се, още не е умрял. Шарена безотговорна илюзия. Продължава. „

Еслица Попова е родена през 1965 в заможно социалистическо семейство на балерина и художник (2 коли и пиано). Чете приказки на руски и български, френски и английски. Свири, пее и рисува до завършването на НХА - раждането на сина си. Чете му приказки на каквото падне. После само рисува. Не спира с приказките.
След усилена и безсмислена международна Н2О кариера, сега е почти на сухо в Нисово, каньона на Русенски Лом, недалеч от Иваново (със скалните църкви) и от Русе, където се е родила. Там попада на приказките на Борхес, от където и тази изложба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback