Снимки: Ивайло Петров. Facebook
fallback

Общ преглед

"Портретите на срама" е кратък личен проект на фотографа Ивайло Петров. "Заснех го в спортната и хотелска част на Гребна база - Видин, потресен от условията, в които са принудени да тренират спортистите там и да печелят титли въпреки тях. За проекта ми любезно се съгласиха да участват някои от най-изявените спортисти, донесли на България редица отличия на международно ниво", пише авторът в личния си профил в социалната мрежа Facebook.

На снимките с наведени глави родните ни спортисти позират на фона на мизерия и сивота. Победители, които въпреки срамните условия около себе си, успяват да се мотивират и винаги да дават най-доброто от себе си.

Богомил Петров - през май 1964 г. поставя първия световен рекорд за българската тежка атлетика и първи като цяло за родния спорт след края на Втората световна война. На Софийското градско първенство по вдигане на тежести преодолява щанга от 140 кг, с което подобрява руския рекорд в движението "повдигане"- лека категория до 67,5 кг. 8 години е бил национален състезател, участвал е в 101 състезания, от които печели 67.

Борис Недялков е състезател на каяк в клубовете „Бдин“ и „Ванто“- Видин. В момента се състезава за СК „Левски“- София. Осемкратен републикански шампион на България на едноместен каяк - през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 г. Eдинственият български участник на Младежките олимпийски игри в Сингапур през 2010 г. Шести на европейското първенство в Хърватия през 2011 г. за юноши в четириместен каяк на 1000 метра.

Цветелина Цветанова е състезателка на СК „Борба, самбо, джудо“ - Видин. Четирикратна световна шампионка по самбо във възрастова група за девойки до 18 години. Два пъти Европейска шампионка за девойки по самбо. Два пъти печели бронзов медал по джудо на Европейско и Световно първенство. През 2012 г. е носител на титлата Европейски шампион за девойки до 16 г., тогава става и първа в своята категория на Балканиадата по джудо. Притежава златен медал и Европейската купа по джудо за 2012 г. и 2015 г.

Стефан Илиев е състезател на кану. Спортната си кариера започва във видинския клуб „Бдин“, където печели многократно републикански титли. Многократен участник в Световни и Европейски първенства. Бронзов медалист на двуместно кану от Световното първенство в Белград през 1975 г. на маратонска дистанция 10 километра. Работи като треньор в ДФС „Бдин“-Видин, в СК „Академик“- София и Плевен. Сега е треньор в спортен клуб „Ванто – Видин“. Заслужил майстор на спорта.

Снимките са посветени на „приятеля, който почина точно вечерта на този снимачен ден“...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

в чужбина дават луди пари за такива снимки

14

SA

преди 8 години

Много е важно да се напише на английски,а не на български!Такива сме продажници даже за нещо толкова нашенско!!

13

Анонимен

преди 8 години

Добри снимки, к'во ми снимат само квартали дет' живущите сами са си направили мизерията. Тук базата си личи, че ремонт не е имало от векове. Къде са парите от данъкоплатеца, в коя грешна каса ги сложиха управниците??

fallback