Снимка: Le Papillon

Творби на Христо Христов  - скулптура и живопис ще бъдат подредени от 30 април до 27 май в арт галерия Le Papillon във Варна.

Авторът има успешно реализирани проекти в Чехия и Австрия. Настоящата експозиция е част от международния фестивал за съвременно изкуство Contempo - некомерсиална платформа за насърчаване, представяне и популяризиране на творчеството на млади автори.

В типичния и разпознаваем за него стил, концентриран върху изчистени образи, знаци, кодове и релефи, той изследва темата за възможните проекции и измерения на мечтите, чието съхранение независимо от обстоятелствата, е едно от най-ценните и смислени усилия в живота, отбелязват от галерията.Изкуството на Христо Христов е многопластово - като стилистика, естетика, културни измерения. То е монументално - като начин на изразяване, експресивно - като цвят, композиция, послания... Авторът за пореден път демонстрира последователност в тематиката свързана с българските традиции и

християнската символика. Създава знакови образи и енигматични кодове, чрез които разпознаваме елементи от това наследство в интерпретацията на конкретната тема, а също и в избора на образно-пластичния език при създаването на скулптурните или живописни творби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase