Картина на Елена Мишева. Снимка: Галерия "Дебют"

Изложба живопис на Елена Мишева и Виктория Димитрова може да видим в галерия "Дебют" на 27 януари. "Минути на дебнеща лудост в зелено-шарено" ще продължи до 7 февруари.

Авторките са дванадесетокласнички от Художествената гимназия. Творбите, подбрани за изложбата, са предимно от практики и свободни композиции.

Заглавието подсказва скритите течения в творческата работа и с чувство за хумор обобщава времето за работа, като ,,Минути на дебнеща лудост в зелено- шарено".

Творчеството е процес на попадане в един трудно обясним „луд” свят, който се отразява в реалността на картините. В различни стилове, техники и настроения, авторките показват своето развитие, което е възможно благодарение на всепоглъщащата лудост, в моментите на вдъхновение.

Елена Мишева е осъществила първата си самостоятелна изложба през 2013 г, има участия и изяви в общи изложби и фестивали.

Виктория Димитрова участва в майсторски курс по изобразително изкуство; печели първа награда за дизайн и илюстрация в Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase