Снимка: Галерия "Арт Муза"
fallback

Общ преглед
В деня, когато мнозина отдават почит към дамите – 8-и март, може да проследим творбите на 20 художнички в галерия „Арт Муза“.

Картините им са подредени в изложбата „Женската същност на изкуството“.

В експозицията са събрани произведения живопис и отчасти фотографията. Женският поглед към живота е интересен, пречупен през нежната духовна призма.

Споделянето на неповторимия им и богато емоционално наситен вътрешен свят става опосредствано чрез цветове и форми, родеещи се с красивото. Жената – създателката на живота, възпитаваща бъдещето, е едновременно здраво стъпила на земята с единия крак и с другия направила крачка към духовното израстване.

Реалността за нея е изкуството на висшия пилотаж да съчетае семейната вечеря с добрата дума, да скрие грозотата в цвете и сълзите да превърне в песен. Каква е женската същност на изкуството? – Да преобразиш света в по-хармоничен и съвършен, ако не можеш целия свят, то поне да прекроиш своя собствен свят и да го споделиш с останалите.

Картините могат да се видят до 12 март, след което изложбата се мести в Младежки дом Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

anonym

преди 11 години

Пичове, какъв е този фрапиращ стил на писане, бре? Четете ли статиите преди публикуване?"В експозицията са събрани произведения живопис и отчасти фотографията. ""...наситен вътрешен свят става опосредствано чрез цветове и форми, родеещи се с красивото."

fallback