Снимка: Галерия Гая
fallback

Предмети, които не са на своето място,  са потърсени в пет платна под наименованието "Изгубени". Изложбата е на Бойко Колев и е подредена в галерия Гая от 13  до 23 декември.

В нея ще видим мидички върху планински камък и обратното - желъд върху морски камък. Учудена четиринога риба-носорог, която не знае дали е сухоземно или водно животно, изгубена в мислите си. Изгубено кръстче в Антарктида и класиката - изгубен ключ.

Самият автор споделя: "По време на детството ми все още не бяха открити компютрите (кой знае къде са били скрити) и ми се налагаше да рисувам по цял ден. Не обичах много фунийките и пластмасовите шмайзери – от малък съм си пацифист. В юношеството си продължих да рисувам, въпреки че трябваше да правя други неспецифични неща като математика, физика, химия, руски език...

Някъде по това време се влюбих – трайно. После ме взеха в казармата и, като разбраха, че съм пацифист, веднага ми прибраха пушката и ми дадоха ателие – да си рисувам.

Май повечето военни тогава също бяха пацифисти... Обичам България. Радвам се, че съм попаднал на това сюрреалистично шарено място, в което никой не си е на мястото.

След казармата родителите ми отказаха за втори път да дадат рушвет и не ме приеха в Националната Художествена Академия. Всяко зло за добро! Завърших световната Академия, по препоръка на старите майстори. Там сам си избрах преподавателите. Горещо препоръчвам тази Академия на всички, на които им се занимава с рисуване.

И така... Дълго време рисувах картини, докато в един момент ми хрумна да рисувам снимки. И... Ето ме сега. Кой знае какво ще бъде догодина..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback