Снимка: Sofia Design Week

Над 100 събития – конкурси, изложби, работилници, лекции, прожекции, акции и професионален форум ще се поберат в тазгодишния фестивал Sofia Design Week.

Четвъртото поред издание ще се проведе от 1-ви до 8-ми юни, а темата е "В контекст". Куратори на форума ще станат Адриана Димитрова, Йордан Жечев, Лана Кавар и Светлана Мирчева.

Общо участие в събитието ще вземат повече от 150 дизайнера от 20 държави. Гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн, като Женевиев Гоклер и Стефан Загмайстер. Българският дизайн ще бъде достойно представен, както от млади, така и от вече доказали се имена.

Централна локация на Sofia Design Week ще бъде Vivacom Art Hall, а общият брой места, на които ще се проведе фестивалът, отново е над 50. Инициативата за посещение на всички дизайн обекти ще насърчи феновете на дизайна да видят местата, на които се случва фестивала, и да се запознаят с дизайн съдържанието, изложено в тях. Тези, които успеят да съберат печати от всички над 50 локации ще могат да участват в томбола със специални награди.

 За втора поредна година фестивалът ще има детска програма. Нейната цел е да запознае децата с възможностите, които им дава светът на дизайна, като ги провикира да творят, докато се забавляват. Програмата се състои от работилници и изложби, подходящи за различни възрастови групи.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase