Снимка: Галерия "Райко Алексиев"

На 17 юни в галерия "Райко Алексиев" ще бъде открита изложбата на Иво Бистрички – "Апокалипсис: база данни".

Тя е вдъхновена от статистическите данни, че само през последната година, по света е имало рекорден брой природни катастрофи – 850. От 2008 година насам, в такива катаклизми са загинали над 300 хиляди души. Без да броим жертвите от войни, атентати, СПИН или грип...

Глобалното затопляне води до температурни рекорди, предизвикали огромни и разрушителни пожари и природен дисбаланс.

Базата данни съдържа още факти за измирането на половината планктон в световния океан, изчезването на 27 вида животни в Боливия, изригнал вулкан в Исландия, земетресения в Турция и Хаити, както и първият сняг в Ирак от 100 години насам.

Десетилетия след Чернобил светът претърпява и радиационна авария след цунамито в Япония.

Според автора на изложбата, “Този път апокалипсисът е реален. Преживявайки фактите, които надминават всички стряскащи прогнози на пророци и ясновидци, и ние се променяме, деформираме, израждаме също като света, в който живеем. Серия от предупреждения или възходяща градация на края, може би в архива на тази реалност се намира и някакъв изход за спасение”, допълва той.

Още по темата
11 юни 2009 08:00
23 окт 2008 13:15

Иво Бистрички е роден през 1971 в Благоевград. Живее и работи в София и Бургас. Завършва магистратура по живопис във ФИИ към ВТУ „Св.св.Кирил и Методи”. Има над 10 самостоятелни изложби и участия в няколко групови експозиции.

„Апокалипсис: база данни” ще продължи до 7 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase