Виж галерията

 На 16 юни от 18,30 часа на ул. Университетска 2, Лозенец (срещу ВИАС) ще се проведе официално откриване на първата частна галерия за традиционно индийско изкуство в България – Colours of India Gallery.

Частица от неповторимата красота и екзотика на Далечния изток е вече в София.

Галерията ще представя автентични миниатюри и картини, дело на опитни майстори, изпълнени с типичния топъл, ярък и наситен колорит, съчетан с деликатен рисунък и фин детайл.

За изпълнението на едни от най-добрите образци от тази живопис, например “Процесията на владетеля” и “Трите града”, се използвани натурални пигменти – цветове, добити от стриването на полускъпоценни камъни или извлечени от растения, а златните и сребърни съставки, карат багрите да блестят.

За първи път в България е експонирана серия от 10 картини, изобразяващи сексуални позиции от Камасутра.

Те следват старите образци и са придружени от текстове, които ги поясняват.

"Кама", означава чувствено или сексуално удоволствие, а "сутра" – нишка, която държи всички неща заедно.

Камасутра – древната индийска книга, посветена на изкуството но любовта – представлява ръководство за добродетелен и изтънчен живот.

В нея се обсъждат същността на любовта и семейния живот.

Тя дава напътствия за отношенията между двама партньори и допринася за личното усъвършенстване на индивида в сексуалната практика.

Колекцията на Colours of India Gallery се обогатява от образци на примитивно изкуство – стил наречен мадубани, както и от живопис Надоара.

Мадубани са картини дело на жените от племената обитаващи региона Митила на щата Бихар, а в платната, изпълнени в стил Надоара, се изобразяват сцени от живота на Кришна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase