Новата излжоба на  Виктория Книш, която се открива на 10 юни в галерия Credo Bonum, е част от детския модул на фестивала Sofia Design Week 2011.

В нея малките посетители и техните родители ще могат да се разходят в Картонен Град  - фантастично място, материализирано от картон, маркери и човешки ръце.

Това е място, в което ще откриете картонен лабиринт, картонено кафене, асансьор, местни жители – картонени чудовища, парк, часовник и господин с бомбе.

За пристрастените шофьори е предвиден специален картонен паркинг с избор от картонени автомобили. Една от важните забележителности на Картонен Град е световно известния Картонен куклен театър, в който ще изиграят представленията си Мила Балева и Гео Калев.

Стикерите в града ще бъдат изрязани от Артелие.

Вики Книш е главен архитект и кмет на Картонен град. Тя измисля и създава концепцията, жителите и всичко, което децата и родителите ще могат да правят в него.

Вики Книш е графичен дизайнер, илюстратор и фотограф на свободна практика.

Занимава се с рекламни кампании, плакати, тениски, пазарски чанти, брошури, илюстрации на книги, фотографски проекти и други.

Името й често се свързва със стартираното от нея българско проявление на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts.

„Картонен град“ продължава до 18 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase