Автор: Катлина Петковa. "Приковаваш новата броня в сърцето си - вечната и несменяема табела ЗАТВОРЕНО."
fallback

След като разбрахме от филми и други какво най-много искат жените, идва ред и на мъжкия еквивалент на въпроса.

В изложбата, която се открива от 9 юни в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“.  Всички, минали оттам ще се срещнат с мъжките желания в експозицията „Всичко за него“ (All Аbout Him“).

Откриването е от 19.00 часа, когато петдесет наши и чужди автори ще разкрият своя поглед за мъжа и присъствието му в модерната епоха.

Проектът е на  Гьоте институт - България, и вестник "39 Грама".

Концепцията на проекта е следствие на основната тема - "gender", в културната програма на Гьоте институт за Югоизточна Европа за 2008 г. - темата за пола и личностните идентификации, свързани със сексуалността.

Специални гости на събитието са Щефан Боненбергер - Германия/Белгия, и Паула Делгадо - Уругвай.

Творбите и визуални предложения са на автори от Норвегия, Турция, Израел, Германия, Великобритания, Норвегия, Уругвай, Австралия, Сингапур, Словения, Хърватия и България.

„Всичко за него“ може да се види до края на месеца.

Заключителната част на проекта е от 22 септември до 7 октомври 2008 г. с билборд акция по централните кръстовища на София - с първите 10 визуални предложения, номинирани за най-добри.

Ще бъде връчена и наградата "Венцислав Занков" на международното жури за най-адекватна артистична намеса в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback