На 15 ноември във Виена ще бъде открита изложба на младия български художник Иван Мудов.

Куратор на експозицията под надслов "Already Made" е директорката на Института за съвременно изкуство в София Яра Бубнова, самият проект "артЛаб" е създаден по инициатива на Сименс–Австрия и на галерията "Ернст Хилгер".

Иван Мудов е роден през 1975 г. в София, където завършва Националната художествена академия. Занимава се с модерно визуално изкуство и участва в множество национални и международни изложби. Мудов е от онези творци, които остават в България след промените. В артистичните си акции той винаги е колкото аналитичен, толкова и критичен към съвременната политическа, икономическа и най-вече културна система.

Настоящата изложба предразполага към най-разнообразни интерпретации, свързани с ролята на обекта в глобалния свят на потребителското общество. Експозицията представя изкуството като полуфабрикат и неговата "дематериализация", възникнала през 60-те и 70-те години на миналия век, когато името на твореца става по-важно от самото произведение.

Визуалистът Мудов показва случайно намерени предмети, превърнати в изкуство. В експозицията могат да бъдат видени и необичайни автопортрети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase