Снимка: БГНЕС

Добре е да участваме в политиката, все пак сме минали по много пътеки. Това заяви пред Нова тв футболният треньор Димитър Пенев. Той е шести в листите на коалицията "Воля" и НФСБ в столичните 23-и и 25-и МИР.

"Доста години минаха, следил съм и политика и спорт. Реших да участвам, защото в последните години младежта изостава по отношение на подготовката в училищата, физкултурата се забрави", обясни Пенев.

Още по темата

Той разказа, че с покана му се обадил лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Имало опити от спортни клубове да му се прави забележка защо влиза именно в техните листи.

"Не е толкова за политика, колкото жест към поканата. Тъй като останалите партии или ни прескачат и не ни канят, или сме забравени", обясни Пенев. След като не получих покана от други партии, а от тях , трябва да се съобразя и да помогна с каквото мога, допълни той.

Запитан дали е щял да влезе в листите на ГЕРБ или БСП, Пенев отговори с "да". "Във всяка партия, защото доста неща съм минал в спорта, сега да се допра до политиката", обясни той. И допълни, че никой не се е сетил да го покани в последните години, а сега го критикуват, че е влязъл в листите на "Воля" и НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase