Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Очевидно, въпреки сгрешените протоколи, с по-малко сгрешените протоколи, се справихме доста добре във времето. Дори очаквах по-късен час, в който да приключим. Всичко мина по-добре от очакваното", заяви председателят на 23-РИК в София Полина Витанова за Bulgaria ON AIR след приключване на приемането на протоколите с броя гласове след изборите.

По думите ѝ грешките винаги са сборни, а един грешен сбор води до следващи няколко грешки. Това бави допълнително процеса, тъй като числата се въвеждат повторно в изчислителния пункт.

"Повечето успяха да се научат, присъстваха доста членове на обученията. Ако повече хора проявяват интерес и не се отказват, нещата ще стават все по-добре на всеки следващи избори", посочи още Витанова в ефира на "България сутрин".

"При нас не са направени необичайни замени. Замени (на членове на комисии - бел. ред.) се правят на всички видове избори, тъй като партиите не представят предварително списъци с лица, с които са дали своето съгласие. Това води до затруднения в работата на някои СИК", каза още председателят на 23-РИК в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 часа

С 21 процента по лихвите Русия е на 12-то място в света. Генерал-полковник Сергей В.Чемезов, Председатель Союза машиностроителей России, член бюро Высшего совета Единной России, настоя за намаляване на лихвените проценти, предупреди за опасност от индустриален колапс. С растежа на инфлацията цените на храните се покачват и има криза на потребителските цени. Държавният дълг остава непогасен, а бюджетът страда от нарастващите субсидии за ипотечни кредити и увеличените акцизи върху горивата.

6

Анонимен

преди 2 часа

Имаше ЦИК, РИК, СИК, ЦИРК, но избори Нямаше!

5

Ами да,

преди 2 часа

Как са има сгрешени протоколи, като са им ги раздали готови попълнени. Да не се обърка някой.

fallback