Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ПП-ДБ печели вота във Великобритания, при почти същата активност както на предишните избори през юни. На базата на предадените до момента 82,42% протоколи, най-много гласове печели ПП-ДБ 24,8%, а на второ място са "Възраждане" с 20,74% от гласовете, съобщава БНР.

Около 21 500 българи са гласували в 112-те секции, които бяха разкрити в Обединеното кралство.

ПП-ДБ печели сравнително убедително в четирите секции в посолството. На второ място е "Възраждане". Третото място е за "Величие" (с 12,88%) и на четвърто най-вероятно ще приключи ГЕРБ-СДС (9,62%).

Най-много души в една секция са гласували в южния лондонски квартал Сатън – 513 души. Тази секция е една от онези, обединили две предишни и е единствената с 9-членна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 часа

"още едно доказателство, че "българите" в чужбина трябва да им се отнеме правото да гласуват." Викаш друго е да те крадат разни корпулентни феномени и да си купуват имоти в Дубай и къде ли не. Безценно!

40

Анонимен

преди 2 часа

Това показва какъв е реалният вот, ако не бяха купувани гласове.

39

Анонимен

преди 2 часа

още едно доказателство, че "българите" в чужбина трябва да им се отнеме правото да гласуват. Натрисат ни умно-красиви либерасти, после си живеят живота далеч от България. Който иска да гласува - да заповяда тук.

fallback