Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Една трета от гражданите, които отбелязват "Не подкрепям никого", се оказва, че са млади хора, показват социологическите проучвания. Дали те не припознават някои от кандидат-депутатите като представител на своите интереси, или са апатични към политическите процеси в страната - опитахме да разберем чрез експеримент.

Виолета Манчева и известният инфлуенсър Венцислав Василев - Зико, който редовно изпитва младежи по улиците, този път зададоха основни въпроси, като например: колко депутати има в Народното събрание, за какво гласуваме.

Венцислав Василев-Зико стана известен най-вече сред младите, със своите видеоклипове, в които тества знанията на младежите по улиците. Той е студент, на 24 години, а за тийнейджърите е звезда, но… и най-големият им страх по време на разходка.

"Виждам срам, но в момента, в който правя самото видео, тях не ги интересува, мислят, че са готини и като излезе материалът и видят, че са се изложили, започва писане – моля те свали го, изложих се – но моралните ценности са занижени и дори и да се изложат – пак мислят, че са готини. Доста започнаха да се извращават младите, гледат всичко в социалните мрежи, водят се сляпо по тенденции и заради това се опитвам да показвам проблемите в обществото с моите интервюта", разказа Венцислав Василев.

Пред камера на Bulgaria ON AIR той изпита младите, които вече имат право на глас, какво знаят за функциите и структурата на Народното събрание. Младо момче казва, че не знае за опцията "Не подкрепям никого", а също така се оказа, че не знае и датата на предсрочните избори.

Младо момиче споделя, че няма да гласува. С мотива: "Не смятам, че има нужда".

Друг младеж пък е решил да гласува, след като вече има право като пълнолетен гражданин. Оказа се обаче, че дори не знае колко са депутатите в Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева за Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 38 минути

Отгледахме си неграмотно поколение по западен модел. Интересува ги само как ще изглеждат в социалния нужник.

51

Анонимен

преди 40 минути

Будали, като няма за кого да гласуват да не гласуват. Гласовете За никой се разпределят пропорционално и им давате субсидии.

50

Анонимен

преди 1 час

До Анонимен 9 Някой ти отговори преди няколко часа, че не всички тийнове са такива, но точно този коментар го няма. Защо ли?

fallback