Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

През последните четири години седем пъти се явяваме на предсрочни избори и говорим все по-често за изборния маратон.

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев сподели какви са приликите между политическия маратон и спортния. "Много прилики има – маратонът е маратон! Маратонът е тичане на дълги разстояния. Така е и с всичко в живота. Ако искаш да постигнеш нещо, което е важно за теб - то няма да стане утре. То ще стане след определено време. Така е и с политиката, така е и с бягането, така е и с всяка цел, която ти си поставяш", каза Георгиев за Bulgaria ON AIR.

Споделя, че дисциплината и постоянството са от особено значение. Чрез тези качества кандидат-депутатите имат по-голям шанс да постигнат целите си и да спечелят доверието и уважението на избирателите.

Според Георгиев всеки, който е тръгнал на път към политика, да ръководи една страна – трябва да е дисциплиниран. Мотивите на участниците в маратони могат да бъдат различни – да достигнеш финала, да тестваш своите воля и издръжливост, да подкрепиш кауза.

"Има прекрасни политици, има прекрасни хора в тази страна, просто трябва да излязат на повърхността и да вземат контрола – това е. Ние сме цялата държава – трябва да се вдигнем и да го направим, защото от двама-трима-петима човека не може да кажеш на някой политик: "Оправи ми държавата!". Не! Ние ставаме и я оправяме всички", добави той.

Единственото, което ни остава да направим, е да дадем своя принос към изборния маратон и да видим кой ще премине финала пръв.

Вижте повече в репортажа на Димитър Минчев за Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback