Снимка: БГНЕС
fallback

До момента има 400 сигнала за купен вот и над 200 полицейски акции в страната.

"Съставянето на предупредителен протокол е най-ефективното действие на полицията", каза шеговито бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в "Денят ON AIR". Според него то е лишено от всякакъв смисъл.

По думите му прави впечатление, че разликата между сигнали и акции, и задържани лица, е драстична.

"Очевидно никой не се плаши. Впечатление в кадрите, които се излъчват по телевизиите, е, че на много места се изпращат тежко въоръжени полицаи. А всъщност извеждат от къщите някакви хорица, които оставят впечатление, че допреди пет минути са играли табла. Резултатите ще се видят след изборите. Сигналът трябва да дойде от високо място. Трябва да се изисква да се работи, както е написано в закона. Всичко останало е хвърляне на прах в очите на хората", коментира Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Предизборна кампания няма, няма я връзката с хората, на мнение е бившият вътрешен министър.

"Изясняване може да се получи като се включи един законов текст, който да задължи ЦИК да изисква от различните съдилища присъдите, които са постановени по такива дела, след това да ги качва на сайта си, за да има достъп. Ще бъде интересно, ако някой предложи такъв текст, как ще гласуват. Който гласува против него, казва директно: "Аз искам да си купувам", подчерта той.

Йорданов изрази оптимизъм за предстоящите избори в неделя, тъй като след тях "ще има оздравителен процес в българската политика".

"Каквото и купуване на гласове да има, то ще бъде разпръснато между няколко субекта и по този начин ще се неутрализира до голяма степен. Някои измислени герои ще си тръгнат от политиката", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Съвременния Алеко

преди 2 часа

Бай Б,а,н,ь,о прави избори!!

6

Анонимен

преди 3 часа

Нещо променило ли се е от Алеково време? "Бай *** /сега/ прави избори". Едва ли депутатите ОТ СИСТЕМНИТЕ ПАРТИИ ще гласуват промени в закона, които НЕ ГИ УСТРОЙВАТ.

5

Радослав

преди 3 часа

И 2000 акции да има докато не започнете публично да обявявате, че е задържан Еди кой си за купуване на гласове за партия Х и докато не видим арестуван лидер на партия за купуване на гласове + ефективна присъда всичките ви димки си остават просто една лишена от смисъл ПР акция и имитация на дейност.

fallback