Снимка: БГНЕС

От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Разград, съобщава БГНЕС.

"За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев правилно казва, че са се вдигнали доходите, само че при нас ако са били 10%, инфлацията е била около нулата и с тях сте имали покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко", подчерта Борисов.

Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди ви взеха от джобовете на всеки един. Вече бензинът и нафтата са си каквито бяха преди дерогацията, а този грабеж си остана ненаказан, уточни Борисов, цитиран от БГНЕС.

По темата за Плана за възстановяване той коментира, че след загубите, които претърпя Европа от ковид кризата, лидерите в Европа са решили да изтеглят заем и да го раздадат на държавните-членки по проекти да си възстановят потъналите икономики. Всички държави го направиха и забравиха, а ние още говорим за ПВУ, той изтича срокът 2026 г., хората се чудят какво става. При нас еврофондовете бяха 99,3% усвояване, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Няколко години живеем без котва, която да държи държавата в този деликатен момент да се разпределя общественият ресурс между капиталови разходи, доходи и всичко останало. Най-лесно е да се вдигнат данъците, за което ние сме категорично против. Без нормално редовно правителство ние инвеститори не можем да привлечем.

От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин в света", допълни още Борисов.

"След трите кризи дойде тази политическа криза, която се оказа най-тежка от всичко останало. Всички трябва да се стегнем и с компромис и желание да го направим“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че може да се излезе от политическата криза с политически разум, „с мерките, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, ние от образование, сигурност, саниране няма да мръднем".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase