Снимка: БГНЕС
fallback

Народното събрание също свали имунитета на депутата Джейхан Ибрямов. По-рано днес ЦИК свали неговия кандидат-депутатски имунитет.

В 17:53 часа днес в деловодството на Народното събрание беше получено искане от и. ф. главен прокурор на основание чл. 70 от Конституцията на Република България до председателя на парламента Рая Назарян относно разрешение за привличане като обвиняем и задържане на народния представител Джейхан Ибрямов, съобщиха от НС.

Oще по темата

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов.

Искането от главния прокурор е заведено в деловодството на Народното събрание и всички народни представители могат да се запознаят с него.

Първоначално Централната избирателна комисия сне имунитета му на кандидат-депутата от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”. 13 от 15-те членове на Комисията гласуваха "за".

Припомняме, че адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди, че депутатът е задържан за 24 часа в сряда вечерта, след което е отведен в следствения арест. Йордан Киров каза още, че задържането е по разследване за купуване на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 часа

Браво,време е да има един осъден за корупция и търговия с влияние в Бг,този ми се струва подходящ кандидат за присъда!

21

Кой?!

преди 2 часа

Шu-шu разчиства ko-чu-нa-тa...

20

Анонимен

преди 3 часа

ето го правителството на ПП, че президентът много им пречеше, искаха си пеевски и борисов, натресоха ни ги на нас всичките, и всичко това защото доган евентуално ще има повече гласове от пеевски

fallback